Lentveida pamatu izbūve


        Izbūvējot armatūras režģogu sāku meklēt būvniekus kas spēs izbūvēt mums pamatus. Bija doma to arī darīt pašiem, taču nolēmām tomēr šo posmu uzticēt speciālistiem, jo pašiem nav nedz pieredzes, nedz arī laika ko tam veltīt, jo šo būvniecības procesu pa brīvdienām neuzcelsi. Cenas ko piedāvāja mūsu izpratnē bija pilnīgs kosmos un bija no 80 eur līdz 110 eur par kubu, pluss visiem būvniekiem obligāti vajag gatavos veidņus uz pasūtījumu, kas nozīmēja veidņu īre.

Veidņu īre firma X - 1500eur par 7 dienām (pēc tam 125eur/dienā)

Veidņu īre firma Y - 2000eur par 7 dienām (pēc tam 150eur/dienā)


Pluss veidņu un to detaļu sargāšana katru nakti.


     Attiecīgi turpināju meklēt citus variantus un uzdūros uz reklāmas ss portālā. Ir daudz dzirdēts par būvniekiem kuri sačakarē visu pasākumu, kuru attieksme ir katastrofāla, un tad jāmeklē citi, kas nāk un atkal visu sačakarē, bet noveļ vainu jau uz iepriekšējiem utt. Tādus stāstus esmu interneta portālos lasījis kaudzi.

     Mūsu gadījumā būvnieki bija pavisam ne no augstāk minēto būvnieku kategorijas :) Tiešām profesionāla komanda kas savu darbu paveica ar vistīrāko sirdsapziņu pret pasūtītāju ,tas ir mani :)


    Čaļiem atsevišķs paldies par to, ka spēja māju izlīdzināt gan paralēli gan pēc diognālēm, jo kā jau minēju iepriekš, dēļ pāļu nobīdes diognāles atšķirās 25cm. Tagad atšķirība ir 5cm kas tiks izlīdzināta uz 0 būvējot mūri. Darbs ilga 11 dienas strādajot no rīta līdz vakaram un visas brīvdienas. 


      Papildus slēptās izmaksas arī neuzpeldēja, un summa gala rezultātā bija tāda kādu norunājām.


     Komandai arī ir savi veidņi kas ļoti atspoguļojas uz galējās cenas, jo kā jau teicu pa 7 dienām atdot 2000 euro domāju nevienam negribas. Un ja neiekļaujies 7 dienās tad izmaksa tikai aug. Pie šiem būvniekiem jūs maksājat reāli tikai par darbu.


     Zemāk kā jau iepriekš tiks norādītas izmaksas šim būvniecības posmam izņemot būvnieku izmaksas, jo šis ir tāds moments kur cena izriet no pamatu sarežģītības, daudzuma m3, un pārējām niansēm. Vienīgais ko varu piebilst ir tas,  ka ar firmas ģenerāldirektoru visu var sarunāt :)


    Firmas kontakti +371 26 005 355 Ainārs
    E-pasts labipamati@gmail.com

  Drīzumā arī būs gatava mājaslapa labipamati.lv

https://www.ss.com/msg/lv/construction/civil-work/civil-work/concrete-works/bdckbf.html

Zemāk foto ar komentāriem.

Te var redzēt rasējumu un kāpēc ir vajadzīgi tie milzīgie trijstūri. Atbildi ar izskaidrojumu tā arī no projekta autora nesaņēmām vai tiešām uz dūmvada kopējā svara un slodzes vai ventilācijas bloku svara un slodzes ir nepieciešams tāds masīvs dzelzbetona pamats. Vienīgais ko atbildēja sekojiet projektam.




Darba uzsākšana






Par cik ārā bieži sniga, tad vīri visu laiku apsedza jau gatavo daļu. Tas parāda attieksmi pret darbu. 







Darbi turpinās un te būvnieki saskārās ar mājas taisnošanu, kā rezultātā dažas sienas palika platākas.







Un visbeidzot lielā diena. Nevienā vietā betons neizspieda veidņus. Veidņi tika tā nostiprināti, ka 1 metra augsti pamati tika lieti uzreidz līdz augšai nevis pa kārtām.























Noklājam augšu lai pasargāt no sala 





Temperatūra dienas laikā nepakāpās vairāk kā +3 un naktī nenoslīdēja zemāk par -4 grādiem. Ar būvniekiem norunajām ka lejam iekšā betonu tad kad nākamās 5 dienas naktī nebūs zemāk par -5 grādiem. Veidņus noņēma pēc nedēļas. Rezultāts perfekts. 








Un tā izskatās pēc divām nedēļām









Vēlreiz paldies vīriem par izcili paveiktu darbu ar visu to mājas taisnošanu un pārējo gemaroju  :) Noteikti iesaku šo komandu.

Izmaksas tikai materiāliem, 

Betons C25/30 ar ziemas piedevu līdz -6 grādiem 46 m3  -  2639 eur
Sūknis 4,5h  -  293 eur
Palīgmateriāli Veidņu eļļa, Distanceri, Vītņstieņi, Skrūves, Traktors, Kociņi, Putas  - 364 eur.

KOPĀ bez darba - 3296 eur



     

     

Komentāri

  1. Pareizi būs - lentveida pamati.

    Kāpēc dažos stūros tāds trijstūra veidojums?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Labots :)

      Par tie trijstūriem visi ir šoka kas to redz. Lieta tāda ka mūsu projekta autors ir tā nolēmis, ka zem skursteņa un ventilācijas izejas jābūt puskuba betona. Protams mēs prasījām vai nevar izbūvēt vienkārši četrstūra veidā kas stipri atvieglotu izbūvi, uz ko projekta autors atbildēja, ka tā būs kā konsole un nebūs stabila. Tagad tur ir puse betona kuba un liekas stabili.

      Ja mēs būtu īrējuši veidņus tad tas sadārdzinātu visu pasākumu tieši dēļ šiem trijstūriem. Šo pamatu autoram galīgi nepis par mūsu izmaksām, galvenais ar trīskāršu izturību.

      Dzēst
  2. Stilīgi veidņi džekiem.
    Ja nav grūti, kādā no rakstiem padalies ar ģeoloģijas rezultātiem

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Īstenībā laba doma. Mēs tagad gan no vieniem , gan no otriem dzirdam, ka mierīgi varēja bliezt augšā plāksni pamatiem, kā arī ģeologi savā lēmumā piedāvaja vai plāksne vai pāļi, būvinženieris izvēlējās dārgāko variantu.

      Dzēst
  3. Sveiki. Paldies, ļoti interesanti. Vai ir turpinajums ? :)

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

Pāļu pamatu izbūve

Pamatu sagatavošanas darbi un Pēdas ieliešana 3 DAĻA