Pāļu pamatu izbūve

Pēc ģeotehniskās izpētes tika ieteikti divi pamatu veidi:

1. Betona plāksne
2. Pāļu pamati.

Protams, kad izdzirdējām no būvinženiera puses, ka būs pāļu pamati, tad patīkamas sajūtas nebija, jo sapratām ka būs dārgi, taču reāli glābiņš bija tas ka visi izdevumi dalāmi uz diviem. Dzīt betona pāļus mēs nevarējām jo zeme atrodas Rīgā un blakus esošās mājas ir tuvāk pa 50m.

Tātad pāļu garums ir ekstremāls un tie ir 12 metri ar diametru 30cm. Kopējais skaits 26 gabali.

Lai jūs saprastu kāpēc tik gari, tad pēc ģeotehniskās izpētes tika konstatēts ka cietā grunts sākas tikai 10 metru dziļumā un pa vidu ir dūņas, kūdra un gruntsūdeņi.
No visām apkārtējām mājām tikai vienai ir pāļi tiesa gan uz 8 metri, pārējiem apkārt ir dažāda veida pamati (pārsvarā leņķveida) un attiecīgi dažam uz fasādes ir plaisas kam stūris ik gadu nosēžas, vienai mājai pēc diviem gadiem pārplīsa betona gredzens otrajā stāvā, tas ir tas kas nāk uz gāzbetona.

Ja prasa vai viens to pavilktu tad laikam diezvai, bet mēs kā jau teicu nopirkām zemes gabalu par lētu cenu un saliekot kopā ar pāļu izbūvi, sanāk ka mēs vēl jo projām esam plusā ap 10K ja pirktu kaut kur pierīgā un grunts būtu pateicīga, lai izbūvētu leņķveida pamatus.

Uzreiz lūgšu jūs neatstāt tos debīlos komentārus ar pamācībām ka tipa vajadzēja bēgt no tāda zemes gabala, vai stāstīt par āderēm, vai apstaigāt visus kaimiņus un paprasīt kādi pamati, vai vēl kaut ko. Zemes gabals ir tāds kāds viņš ir un BASTA :)

Mums starp pāļiem vietām attālums ir pat 3,5 metri un tuvu pie 4 metri kas ir stipri par daudz jo parasti dzen vai urbj līdz 2,5 metriem starp pāļiem, bet mēs prasījām lai pāļu skaits ir maksimāli minimāls.
Režģogs parasti ir ap 30-40cm tā mums teica tie kas izbūvēja pāļus, bet mums ir 1 metrs augstumā, kas sasaistīs pāļus. 1m ir tāpēc ka ir tik liels attālums starp pāļiem.

Dienā mums aptuveni izbūvēja 5-6 pāļus, varētu jau vairāk taču bija decembris un dienas garums īss tāpēc bija kā bija.

Tagad par pašu procesu.

Iepriekšējais saimnieks bija uzbēris aptuveni 40cm grunts un vietām sabēra būvgružus tādus kā ķieģeļus, betona kalumus un akmeņus, būvnieki teica ka mums paveicās ka būvgruži ir tikai dažviet, jo viņiem no pieredzes bija gadījumi, kad īpašnieks nopērk zemes gabalu un nezin ka tam apakšā ir uzbērts slānis ar būvgružiem, un tad kad būvinženieris pasaka ka jāizbūvē pāļi, tad sākas problēmas jo reāli būvnieki nespēj ar smago tehniku izurbties cauri. Tāpēc noteikti uzziniet vai tika veikts uzbērums un kas tika uzbērts.

Uz mūsu zemesgabala gruntsūdeņi jau ir metrs zem virsmas un tas radīja pirmās problēmas kad sākas izbūve. Lieta tāda, kad tehnika urbjās iekšā , tai pat laikā tiek padots cements kam ir jāveido viendabīga masa, kas savukārt neļauj zemei brukt iekšā, taču mūsu gadījumā gruntsūdeņi bija tik stipri, ka bija nepieciešams pasūtīt vēl 12 paletes ar cementu, un vienā urbumā liet cementu dubultā lai nostiprinātu sienas. Savādāk armatūras karkasu nebija iespējams dabūt pat līdz pusei iekšā.

Par cik objektam ir pieslēgts elektrības spriegums ar 20A ar to nepietika, lai muca kur jauc cementu, spētu to sajaukt, tāpēc vajadzēja īrēt ģeneratoru.

Būvniecības izmaksas.

Īsumā par izmaksām. Mēnešus 2 meklējām būvniekus kas spēs mums izbūvēt pāļu pamatus un cenas vienkārsi šokēja. Būvnieku nav daudz, un firmas kas deva kosmiskās cenas es nesaukšu, bet to piedāvājumus gan uzrakstīšu.

Firma X - 22 000 EURO
Firma Y - 19 500 EURO

Cenas ir vienkārši kosmoss un bija tāda sajūta, ka kārtējais latviskais tā teikt bizness tiek piekopts un tas ir, nogrābt piķi ar vienu reizi, protams mēs to pat neizskatījām.
Viena no tām firmām tika ieteikta no mūsu arhitekta puses.

Tad mēs uzdūrāmies uz SS.LV reklāmas pār pāļu izbūvi firma  SIA AKVA LAIN. No sākuma bijām skeptiski un baidījāmies no uzmetiena jo summa tomēr liela un par strādniekiem no ss.lv arī daudz dzirdēts, taču mums paveicās.

REĀLI NO SAVAS PUSES ES VARU DROŠI IETEIKT FIRMU SIA AKVA LAIN KĀ GODPRĀTĪGUS UN PROFESIONĀLUS BŪVNIEKUS IT ĪPAŠI PRIVĀTO MĀJAU BŪVNIEKIEM.

Cenu kādu viņi mums iedeva mūs vienkārši pārsteidza, teiksim tā, cena bija +/- 8000 euro lētāk nekā iepriekšējās un tas viss iekļaujot statisko pāļu pārbaudi. Attieksme arī bija profesionāla un laiku viņi speciāli nevilka. Pāļu izbūve tika veikta ievērojot visas projekta prasības. Bija tiešām prieks par to kā viņi strādā un protams par tādu piedāvājumu atsevišķs PALDIES :)
Netika prasīta nauda kaut kādiem papildus izdevumiem neskatoties uz to ka nācās samaisīt vēl papildus 12 paletes cementa.

Ja kādam interesē tad kontakts ir Dmitrijs mob: +371 29408464
www.ss.com/msg/lv/construction/civil-work/civil-work/bricklaying-base/ddblm.html

Un vairākas foto un video tieši par procesu.



Te var redzēt kādi būvgruži tika iebērti, labi ka tikai dažviet.







PĀĻU IZVIETOJUMA ATZĪMES






TĀ IZSKATĀS URBUMS UN VAR REDZĒT JAU GRUNTSŪDEŅUS 1m





PAR CIK BIJA DUBULTĀ JĀLEJ CEMENTS, TAD TIKA ATVESTA OTRA MUCA








GRĀVIS NO KURA TIKA VEIKSMĪGI SŪKNĒTS ŪDENS. 




 PĀĻU IZSKATS LAUKUMĀ












ĢENERATORS 32 KW, LABĀKAIS PIEDĀVAJUMS KO ATRADĀM, DEGVIELAS PATĒRIŅŠ ĻOOOOOOOTI MAZS :)





NOBEIGUMAM PĀRIS VIDEO KĀ TAD TAS NOTIEK










Ja ir kādi jautājumi droši rakstiet komentāros es iespēju robežās atbildēšu uz visiem. :)



Komentāri

  1. Veiksmi darbos, cik lielu māju celsiet?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies :)

      Katram būs 165 m2 tas ir ar garāžu 18m2 kopā, vēlāk uzrakstīšu par projektu, tur arī savas fiškas.

      Dzēst
  2. Vai pēc pāļu izbūves tika pārbaudīta to nestspēja?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā uz diviem pāļiem kas bija norādīti BK daļā. Iegrimes praktiski nebija, un vispār pateica ka uz tādiem pāļiem kā mums var būvēt tiltu, un nav pat saprašanas kādēļ vajadzēja tik dārgu pasākumu privātmājai.

      Dzēst

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

Lentveida pamatu izbūve

Pamatu sagatavošanas darbi un Pēdas ieliešana 3 DAĻA