Pamatu sagatavošanas darbi un Pēdas ieliešana 3 DAĻA

     Par cik zeme ir ļoti blīvi piesātināta ar dažāda veida akmeņu frakcijām, mēs nolēmām ka šķembas nebērsim, un tāpēc blietējot, līmeni pacēlām līdz pēdas sākumam. Ar to viss sliktais nebeidzās. 

    Kā jau rakstīju iepriekš, tad pāļi tika atskaldīti līdz zemes līmenim kas tika izrakts no sākuma. Un tagad sanāca tā, ka pāļu armatūra ir plika tajā zemes līmenī, ko mēs uzbēram. Lai pārliecinātos par to kā labāk rīkoties, sazvanījos ar pāļu būvniekiem, kas apstiprināja manas šaubas par to, ka pāļu armatūra nekādā gadījumā nedrīkst palikt plika un tai visā garumā jābūt iekš betona. Tad nu sākās pats aizraujošākais un laikietilpīgākais process ar katra pāļa atrakšanu un veidņu veidošanu.


 Turpinājumā foto.



Veidņu izbūve pēdai










Pēc tam kad tika izbūvēti veidņi, vajadzēja izlīdzināt virsmu jo šur tur bija jānoņem grunts, un dažviet jāpieber. Tālāk pāļu atrakšana.

Pāļi tika atrakti līdz betonam un nedaudz dziļāk, un ar ūdeni noskalotas smiltis.




Tālāk tika izveidoti veidņi katram pālim, un blietējot sabērtas smiltis apkārt veidņiem. Tad ar celtniecības putekļusūcēju izsūktas pārējās smiltis un vēlreiz ar ūdeni noskalots.









Video kā izskatās nobeigumā, dažiem pāļiem veidņi nebija vajadzīgi.



Un beidzot pats patīkamākais process betona ieliešana.
Pēc projekta betonam bija jābūt C 8/10, bet par cik bija jābetonē papildus pāļu augša, nolēmam ka liesim pēdu ar betona marku
 C 25/30, jo tāda pati betona marka ir pāļiem un režģogam.

Jautājām arhitektam vai nebūtu labāk, ja mēs pēdā ieliekam armatūras sietu, tad arhitekts teica ka tas nav nepieciešams, jo mūsu gadījumā betona pēdai ir nosacīta nozīme, jo visa mājas konstrukcija turēsies uz režģoga un pāļiem.











Nākamā diena







Paldies bračkam, draugiem un sievas brālim par palīdzību :)

IZMAKSAS











Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Pāļu pamatu izbūve

Lentveida pamatu izbūve