Projekts

 
     Vēl zemes pirkšanas procesā bijām plānojuši, ka uz zemes būvēsim katrs savu nelielu mājokli :) taču saņemot ''Zemes izmantošanas mērķa papīru'' mūsu plāni izbeidzās, jo tika atļauts būvēt vai nu privātmāju, vai dvīņu māju. Tad nu vakarā pie apaļā galda tika nolemts ka būvēsim Dvīņu māju

    Sākām meklēt arhitektu kas to visu uzņemsies darīt un protams svarīga bija cena par projekta izpildi. Ar arhitektiem Latvijā ir kā ir gan cenu ziņā, gan arī attieksmes ziņā.


    Cenu diapazons ko arhitekti vai to biroji piedāvāja bija sākot no 8000, 6000, 5000 un 4000 euro.


Attieksme kas nāca no viņu puses bija vienkārši vāks. Izstāstīšu pāris piemērus.


1. Pēc tam kad izsūtījām epastus saņēmām pāris atbildes pat vēlāk nekā 3 nedēļas pēc tām.


 Zvana arhitekts un saka : Hmmm nu jā, nu es te apskatījos ko jūs taisaties būvēt, hmmmm nu principā es to varētu paņemt jā. Bet noteikti vajadzētu satikties - TAS NEKAS KA JAU MĒNESIS PAGĀJIS IT KĀ.


2. Vēl gribētu pateikt pāris nevisai labus vārdus par tik izslavēto arhitektu Valdi Liepu no BUILDART, kas manuprāt ir vairāk kā aizrijies ar savu slavu. Patiesībā sakot viņš bija pirmais kam zvanījām.


 Zvanu viņam un saku tā un šitā vai mēs varētu lūdzu atbraukt pie jums uz konsultāciju kaut kur uz 30 min? Šis saka ņemiet 300 Euro un braucat. Es saku, bet mums vajag tikai ātro konsultāciju izstāstīt kas un kā, vai vispār būs iespēja mūsu projektu uzlikt uz šī zemes gabala. Atbilde ir ŅEMIET 300 euro un braucat. Es saku par ko 300 euro un šis saka, ja negribat maksāt tad gaidiet atvērto durvju dienu kas bija kaut kur pēc 2 mēneši. Godīgi pateikt gribējās pasūtīt tā kārtīgi par tādu attieksmi jo arī bals bija tik augstprātīga ka vēmiens nāk. Iespējams ka tas jau ir vecuma marazms un nekas vairāk :)


     Vienā no epastiem atbildi saņēmām no SIA ''ARHITEKT''. Patiesībā sakot ļoti patika atbilde, jo viss bija konkrēti izskaidrots jau epastā par visām izmaksām. Tad nu braucām uz ofisu uz konsultāciju. Iepazināmies, un uzreiz Jānis (biroja vadītājs) sāka zīmēt skices kā to māju var dabūt iekšā jo garumā mēs bijām ierobežoti. Pagāja varbūt tikai stunda kad jau noslēdzām līgumu un darbs sākās. Varēja just tiešām profesionālu attieksmi un vēlmi strādāt. Projekts reāli ir gatvs 4 - 6 mēnešu laikā ar visu saskaņošanu. 


     BŪVNIECĪBAI EJOT SĀK PARĀDĪTIES INTERESANTAS LIETAS. PIEMĒRAM LAI SAŅEMT KAUT KĀDUS PASKAIDROJUMUS VAI VIENKĀRŠI KONSULTĀCIJU TAD ATBILDE IR VARAM PIEDĀVĀT BŪVUZRAUGA PAKALPOJUMUS 100 eur/h. Tagad lai kaut ko izdarītu savādāk nekā projektā tad nākas jautāt forumos, draugiem un dažādiem speciālistiem. Arhitekte PILNĪGI IGNORĒ e-pastus, un atbildi mēs nesaņemam. 
   

Zemāk iemetīšu foto kā izskatās projekts un cik tas izmaksāja.



1. Stāvs


2. Stāvs (Sienas nāks tuvāk centram)


3. Skats no fasādes 






4. Projekta izmaksas uz 2017 gadu



Ja ir jautājumi droši rakstat komentāros :)



Komentāri

  1. Ja arhitekts zināja, ka grib katrs savu māju, kāpēc neuztaisīja salaidumu pēc iespējas šaurāku? Ir taču daudz ar labiem plānojumiem, kur savienotas tikai tiek garāžas vai saimniecības telpas. Mums projekta posms vēl priekšā, jo veco neņemsim, bet interesanti, ka tāds sadārdzinājums. Kur tik dārgs projekts uz elektrības ievilkšanu mājā?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es pateikšu tā par cik mēs dalam līdz jumtam visas izmaksas uz diviem tad šī cena mums bija pateicīga, jo nebija jau tā ka skrējām pie pirmā. Mēs ilgu laiku meklējām un sarakstījāmies ar arhitektiem un cenas bija kosmoss
      Par to plānošanu tad visu mēs paši zīmējam un domājam. Ja godīgi tagad saprotam ka šo to varēja mainīt un kā varbūt varētu labāk. Ja godīgi tad šis punkts no arhitekta puses stipri pieklibo es par to ka no arhitekta puses ne visai bija kaut kādi ieteikumi par to kā labāk te un tur. Kad nāks jumts, tad tur varēs vispār redzēt joku ko arhitekts uzraseja. To mēs noteikti pārtaisīsim, lai māja neizskatās pēc kropļa.

      Dzēst
    2. Elektrības ievilkšana mājā šitajā gadījumā ne tuvu nav dārgi. :)

      Dzēst
  2. Sveiki. Pie kādas firmas taisijāt elektrības pieslēguma projektu ?

    AtbildētDzēst
  3. Sveiciens! 2. stāvā negribējāt vannas istabu ierīkot skapja vietā? Tas, ja vēl uzbūvējāt. :) Nebūtu jāskrien uz wc pa tumšu eju + komunikācijas sanāk tuvāk 1.stāva virtuvei/katla telpai. Arī durvis guļamistabai varētu pavirzīt tuvāk trepēm.

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

Pāļu pamatu izbūve

Pamatu sagatavošanas darbi un Pēdas ieliešana 3 DAĻA

Lentveida pamatu izbūve